e-gebelik.net Bize Ulaşın Anasayfam Yap Sık Kulananlara Ekle Soruları Cevaplıyor
   
Meme Hastalıkları
 


 

 

Meme Sağlığı Ve Meme Bakımı
Memede Estetik Güzellik

 

 
Doğumdan yaşlılığa dek belki de insan vücudunda en fazla değişime uğrayan organdır memeler. İlk adetten bir yada iki yıl kadar önce östrojen ve progesteron etkisi ile göğüsler büyümeye başlar. Ergenlik döneminde östrojen hormonu üretimi ile hızlıca gelişirler. Her adet döneminde kanda artan kadınlık hormon seviyeleri sayesinde, hamileliğe hazırlanıyormuşçasına her ay süt bezleri aktif hale geçerler ve göğüsler şişer. Hormonlarımız normale döndü mü eski hallerine dönüverirler. Memelerin ergenlik sonunda ulaştığı büyüklük genetik olmakla birlikte vücuttaki yağ oranına da bağlıdır. Memeler yağ dokusu ile meme bezlerinden oluşmuştur, kas bulunmaz. Göğüs kasları vardır ki bunlar göğsü oluşturmaz ama varlıkları göğüsleri tutmaya yarar. Göğüsleri asıl tutan, göğüslerin altından başlayıp çeneye dek uzanan deridir. Bu deri olmasaydı yerçekimine boyun eğecekti memelerimiz. Hormonal değişimlerin, hamileliğin, emzirmenin ve zamanın etkisi ile deride meydana gelen yapısal bozukluklar derinin gevşemesine ve göğüslerin sarkmasına neden olur. Bu nedenle mümkün olduğunca erken göğüs bakımına başlamak gerekir.

Meme Bakımı Ve Meme Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Öncelikle temizlik tabiî ki, bunun için göğüsler hergün yıkanmalı ve alınan duşun ardından soğuk su masajı yapılmalı sadece birkaç dakika. Soğuk su masajı göğüslerimize dirilik, sıkılık, canlılık kazandıracak. Malum soğuk su kan dolaşımını hızlandırır ve cildi gerer. Peki, masaj nasıl olacak? Bunun için göğüslere dairesel hareketlerle soğuk su tutun. Sadece birkaç dakikanızı alacak. Ama dikkat edin buz gibi sular tutup da üşütmeyin. Ve çıktıktan sonra duştan meme ucunda çatlamalara karşı nemlendirici krem kullanın. Bu krem vücut için üretilmiş nemlendirici kremler olabilir, ya da göğüsler için özel üretilmiş nemlendirirken sıkılaştıran kremlerden de kullanabilirsiniz. Aman çatlamasın memeler.

Meme Sarkması Nedir? Neden Memeler Sarkar?

Memeler, kadın hormonu olan östrojenin seviyesindeki değişimin etkisiyle ergenlik süresinden büyüme çağı, doğum ve menopoza doğru kesinlikle değişiklik gösterirler. Birçok genç kız için memeler 9–11 yaşlarında gelişmeye başlar, fakat bu gelişme daha geç ya da daha erken de gerçekleşebilir. Memelerin farklı oranlarda gelişmesi alışılmadık bie durum değildir. Meme yumruları göğüsler gelişirken meydana gelebilir. Bunlar daima tehlikesizdir ve genellikle herhangi bir tedavi gerektirmez.
Memeler gelişir gelişmez, değişiklikler her ay aybaşı döngüsü ile kendini gösterir (periyodik meme değişimleri). Bir aybaşından hemen önce, memeleriniz büyüyebilir, hassaslaşabilir yada biraz yumru oluşmuş hissi verebilir. Aybaşından sonra, bu yumrular biraz belirginleşebilir yada tamamen kaybolabilir. Bazı bayanlar aynı zamanda aybaşına bağlı olarak meme ağrısı da yaşayabilirler (periyodik meme ağrısı).
Hamilelik süresince süt üreten hücrelerin sayısındaki artış sebebiyle memeler daha da büyür. Meme uçları koyulaşır ve doğumdan sonra da bu koyuluk sürebilir.
Menopozda da yumru oluşumu gözlenebilir. Bunlar sıklıkla meme torbasının dışına çıkarlar (iyi huylu sıvı dolu keseler).
Meme dokusu aynı zamanda yaşla beraber değişikliğe uğrar. Sıkılığını kaybetmeye başlar ve süt üreten doku memelerin sarkmasına neden olan yağ dokusu ile yer değiştirir. Östrojen seviyesi düştüğünde bu menopozdan sonra fark edilebilir. Daha da yaşlandığınızda, memelerinizin ölçüsü de değişebilir. Eğer HRT (hormon replasman tedavisi) alırsanız memeleriniz sıkılaşabilir ve bazen biraz duyarlılaşabilir.

Göğüs ( Meme) Güzelliği İçin Hangi Egzersizleri Yapmalısınız? Meme Sıkılaştırma..

Yüzme bildiğimiz gibi bütün vücut için yararlı, tabi göğüsleri de şekle sokan bir spor türü. Eğer göğüsleriniz büyükse şiddet içeren sporlardan kaçının. Göğüs güzelliği için önerilen egzersizlerde ise temel amaç sırt ve pazı kaslarının kuvvetlendirilmesidir. Bunun için 3 egzersiz vardır.

  • Diz ve ellerinizi yere koyun (emekler gibi) Sırtınızı ve başınızı dik tutun. Bacaklarınızı kalça seviyenize dek havaya kaldırıp çapraz hale getirin. Dirseklerinizi bükerek gövdenizi yere doğru indirin. Bir kaç saniye bekleyip ilk pozisyonunuza dönün. Aynı hareketi 20 kez tekrarlayın
  • Yere uzanın. Omuzlarınız yerle tamamen temas etsin. Bacaklarınızı havaya kaldırıp çapraz hale getirin. Kollarınızı önce vücudunuza paralel şekilde yana uzatın, sonra dümdüz ve gergin olarak yukarı kaldırın ve ellerinizi birleştirin. Bir kaç saniye bekleyip ilk pozisyonunuza dönün. Aynı hareketi 20 kez tekrarlayın.
  • Bağdaş kurarak oturun. Omuzlarınızı gevşek tutun. Kollarınızı göğüs seviyesine getirip avuçlarınız iç içe gelecek şekilde ellerinizi birleştirin. Tüm gücünüzle avuçlarınızı birbirine doğru itin. Bir kaç saniye bekleyip gevşeyin. Aynı hareketi 20 kez tekrarlayın.

Genç Kızlarda Ergenlikte Meme Bakımı Ve Meme Gelişimi Nasıldır?

Kızlarda meme gelişimi 8-13 yaşlarında başlar. Meme bakımı gelişmeyi izler. Memelerin gelişimi sırasında önce bir tomurcuklanma, daha sonra meme dokusunda genişleme ve büyüme olur. Memenin büyümesi ile beraber meme ucundaki kahverengi kısım da büyümeye başlar. Gelişiminin sonuna doğru meme ucunun kahverengi kısımdan daha kabarık bir hale geldiği fark edilir.  
Kızlarda meme gelişimi başladıktan birkaç sene sonra sütyen giyme gereksinimi doğar. Genç kız ne zaman sütyen giyme gereksinimi olduğunu en iyi kendisi anlar. Bir genç kıza sütyen almasında yardımcı olabilecek en yakın kişi annesi veya ailesinden birisidir. Öncelikle hangi boy sütyen alınmasına karar vermek gerekmektedir. Bunun için öncelikle göğüs çevresi göğüs altından mezurle ölçülür, bu sütyenin beden büyüklüğünü vermektedir. İkinci ölçüm ise kalıp için gerekmektedir. İkinci ölçüm göğsün meme uçlarından yapılan ölçümüdür. Göğüs altı ile göğüs uçları arasındaki ölçümler arasındaki fark hesaplanır. Bu fark 15 cm.den az ise “B” kalıbı, 15-22 cm arasındaysa “C” kalıbı ve 22 cm den büyükse “D” kalıbıdır. İlk defa sütyen takarken pamuklu dokumadan, göğüsleri rahatça saran ve destek olanlar tercih edilmelidir. Sütyen doğrudan vücuda giyilen bir çamaşır olup, sık sık değiştirilmesi gerekmektedir. Sütyenlerin yıkanma kuralları ise genellikle üzerinde bulunan kullanım kılavuzunda bulunmaktadır. 

Sağlıklı Bir Sütyen Nasıl Olmalı ? Sütyen Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler.
 

Eh tabi bu göğüsleri ne taşıyacak, iyi bir sutyen. Günlük kullanımlar için çok sıkı olmayan göğüslere tam oturan pamuklu kumaştan üretilmiş doğal boyalarla boyanmış sutyen kullanılmasını tavsiye ediyor uzmanlar. Spor yaparken de tabiî ki;zıplama hoplamalara karşı koruyucu sıkı spor için üretilmiş özel sutyenler kullanılmalı. 
Sütyen alırken birkaç noktaya dikkat etmek şıklığınız ve rahatınız için çok yaralı olacaktır.
 

  • Sütyeninizi yeni aldığınızda en uç agrafta (klipste) rahatsanız sorun yok demektir. Sütyenler kullandıkça gevşerler. İlerde sütyeniniz gevşedikçe daha yakın agraflara takabilirsiniz.
  • Sütyen almadan mutlaka doğru beden ölçünüzü bildiğinizden emin olun.
  • Göğüsleriniz sütyen kabından taşıyorsa beden ölçünüzde bir hata var demektir. Göğüslerin sütyenin üst kısmından kontrolsüz olarak dışarıya doğru bombe yapacak şekilde taşması hoş bir görünüm oluşturmaz.
  • Sütyeninizin arka bantı yere paralel olarak sırtından geçmelidir. Eğer bu bantı yukarıda kalıyorsa askılar olması gerektiğinden daha kısa ayarlanmış ya da sütyen üzerinize göre değil demektir.
  • Regl öncesi dönemde normal dönemlerde giyeceğiniz sütyenleri almayın. Memelerinizin bu dönemde büyümesi, normal dönemlerde giyemeyeceğiniz sütyenlere sahip olmanıza yol açabilir. Aslında doğrusu kadınların bu iki farklı dönem için ayrı ayrı sütyenlere sahip olmasıdır. Kendinize regl dönemleri için normal bedeninizden farklı bedende bir ya da iki sütyen almanızı öneririz.
  • Göğüslerinizin dolgun görünmesi için 'push-up' denilen içten dolgulu sütyenleri tercih edebilirsiniz. Bu tip sütyenlerin dolguları günümüzde sıvı, hava ve pamuk gibi çeşitli malzemelerle oluşturulmaktadır. Beğendiğiniz birini seçmekte serbestsiniz; hepsi hemen hemen aynı rahatlıktadır. Ancak sıvı dolgulu push-up'ların göğsün kendi dokusuna daha yakın olduğunu söyleyebiliriz.
  • Eğer sütyeninizin agraflarının arkada olması sizi zorluyorsa ya da biraz değişiklik ve pratiklik arayışındaysanız önden agraflı yani önden açılan sütyenleri deneyebilirsiniz.
  • Genel olarak şöyle de bir saptama yapabiliriz; aldığınız sütyen rahatsa ve sizce güzel gözüküyorsa sorun yok demektir ;

 

                                 

                                                                      Geri 

 

Fibrokistik Meme Hastalığı Nedir?
Mamografi, Meme Kanseri Taraması
Meme Absesi, Mastit
Gebelerde Meme Hastalıkları
Hamilelikte Meme Kanseri Ve Kisti
Memede Sarkma,Meme Sarkması Tedavisi

 


 
e-gebelik.net
Site içi arama
   
  Erkekte Erken Bosalma Impotans
Merak Edilen Cinsellik Kadin Hastaliklari Youtube Görüntleri Videolari Canli Görüntü Yayin Tv Ani
Kadinda Erkekte Escinsellik, Lezbiyenlik
Kadinda masturbasyon, Erkekte masturbasyon
Hamile, Gebe Kalma Için cinsellik,yöntemler tedaviler
Ilk Gece ,Zifaf, Gerdek, Kizlikzari ve Cinsellik
Meme Kanseri, Agrisi Teshis Ve Tedavisi, (Kadin Hastaliklari Ve Dogum, Kadin Sagligi Muayenesi)
Sezeryan (Sezaryen) Resmi, Görüntüsü,Youtube Sezaryen Videosu Görüntüsü Youtub Sezaryan video
Dogum Resimleri Görüntüleri Ani, Fiyatlari Ücretleri Hastanesi, Fiyat Bilgileri, Ücretlendirme
Cinsel Uçuk Genital Herpes,Tedavi Edilmeli Mi Gerekli Mi Gereksiz Mi, Yapilmali Mi? Olmali Mi?Nasil
Genital Sigiller, Genital Sigil Tedavisi Gardasil HPV Rahim Kanseri Asisi Kondilom, HPV, Sigil Virüs
Bartolin Absesi, Bartholin Kisti Operasyonu
Vajina Mantar Enfeksiyonu, Akinti Kasinti
Kadin Hastaligi Olarak Vajinal Akinti
Sivilceler, Sivilce, Akne Tedavisi
Kadinda Tüylenme, Tüy Artisi
Endometriozis Belirtileri Tani Ve Tedavisi
Simir ( Pap Smear) Degerlendirilmesi, Cin 1, 2, 3, Ascus
Kolposkopi, Biopsi, Konizasyon Ve Kürtas ücretleri, fiyatlari, parasi ve hastanesi
Kisirlik, Gebelik Ve Miyom, Myom Tedavisi
Idrar Kaçirma , Tutamama Ve Jinekolok Ameliyati
Hamilelik, Gebelik ve Yumurtalik Kisti, Gebelik Hamilelik te Yumurtalikta kist tedavisi
Çikolata kisti ,Endometriyoma Ve Endometriyozis,Çukolata kisti ameliyati laparaslopi
Kadin Dogum Kanserleri ,Jinekolojik Kanser Tedavisi
Laparaskopi, Kist ve Kisirlik Tedavisi
Adet Hijyeni Ve Genital Bakim
Vaginismus Ve Vajinismus Tedavisi, Jinekolog Ve Kadin Dogum Uzmani Muayenesi Adresleri
Jinekolojik Muayene Ve Jinekolog,Jinekolok seçimi nerede, nasil , ücreti, fiyati ve parasi
G Noktasi ve Orgazm,Vajina Estetigi, Labioplasti Vajinoplasti Ameliyati Nasil Ne sekilde Nerede
Memede fibrokistik hastalik
Kordon dolanmasi (fotograflari görüntüleri resimleri) youtube video, yutup vidyo görüntüsü ani
Yumurtalik kisti tani ve tedavisi
Gebelikte uyku pozisyonu, Bebegim Nasil Rahat Eder?,Nasil Daha Saglikli Olur?
Erkelerde dogum kontrol asisi,Uygun Mu? Güvenilir Mi, Olmali Mi,Ne Sekilde Nezaman Nasil Takilir
Genital enfeksiyonlardan korunma yollari , Hamilelik Ve Gebelik Hijyeni Korunma Ne Sekilde Nasil
Gebede , Hamilede Düsük tehdidi , Gebe Hamile Takibi Kontrolu , Belirtileri
Smear testi nedir ,ne zaman
Hormon yerine bitkisel tedavi
40 yas üstü kadinlarda korunma, kimyasal gebelik, bozulmus gebelik ve bos gebelik nasil olusur?
Rahim agzinda yara ,yakma dondurma lazer tedavisi, resim ve görüntü, youtube yutube video tv
Hizli gebe kalmak için uygulamalar, hamilelik gebelik belirtileri ne olabilir? Hamile Ve Gebe Kalma
Adet düzensizligi sekilleri
Gebelikte Hamilelikte bulanti,kusma ,uyusma, ödem , karincalanma, mide yanmasi ,reflü belirtileri
Dogum kontrol haplari , Gebelikten Hamilelikten Korunma Istememe ,Yöntem
Miyom belirtileri ve tanisi ,myom tedavisi, nerede nasil ne sekilde Ve ne zaman yapilir
Cinsiyet belirleme ,Seçimi Tayini, hamilelik ve gebelik öncesi cinsiyet seçme,Çin Takvimi
Sezeryan mi? Normal dogum mu? Sezaryen Görüntüleri Resimleri Canli Ani Youtube Video Yutub
Gebelikte hamilelikte cinsel iliski ve birlesme pozisyonlari, güvenli mi? ne sekilde olmali
Polikistik over sendromu nedir ? Ultrasonografi ,Kadin Sagligi , Jinekoloji Ve Kadin Hastaliklari
Kizlik zari muayenesi, Kizlik zari hakkinda bilgiler
 
  Hafta hafta gebelik, ay ay hamilelik gebelik, gün gün gebe hamile takibi muaynesi ve tetkikleri
Gebelerde Hamilelerde Cinsel Iliski Ile Geçen Hastaliklar, Gebelik,Hamilelik Enfeksiyonlari
Gebe Hamile Muayenesi Takibi, Ne zaman, Nasil, Ne Sekilde Yapilir, Gebelik Hamilelik Dogum takibi
Kürtaj Hapi, Düsük Ilaci, kürtaj yapan doktorlar hastaneler klinikler, sik kürtaj, ard arda kurtas
Genetik Danisma,Perinatolojik Inceleme nerede nasil ne sekilde hangi hastane doktor klinikte yapilir
Agrisiz dogum, Epidural Anestezi, Dogum Ani, Sezeryan Ani, Sezaryan Ani, Sezaryen Ani Video
Spiral (Ria) Yöntemi Ile Korunma, (Kadin Hastaliklari Ve Dogum) Kadin Sagligi Merkezi Muayenesi
Lohusalik (Logusalik), Üstüne Görme, Üste Görme, Dogum Sonrasi Kürdaj ( Kurtaj, Kurdaj,Kürdas)
Sünnet, Yenidogan Sünneti, Dogum Sonrasi Sünnet Ve bebek bakimi
Gebelik (Hamilelik) Takvimi, Gebelik Hesaplayicilari, Hamilelik Hesaplayicilari Hesaplayicisi Hamile
Ne Zaman Gebe, Nasil Hamile Kalabilirim?
Spermiogram, Sperm Bozuklugu Kisirlik Tetkikleri,Kisirlik Tedavisi (Kadin Hastaligi Ve Jinekoloji)
Varikosel Ameliyati, Tedavisi
Çocuk Istegi ,Sik Sorulan Sorular
Erkekte Kisirlik, Erkek Kisirligi
Tüp Bebek, IVF, Mikroenjeksiyon, Yumurtalama Takibi ,Asilama Yöntemleri, Kisirlik Tedavisi
Asilama,Iui, Kisirlik Tedavisi
Kisirlik, Bebek Istegi Tetkikleri
Kadinlarda Kisirlik Nedenleri
Detoks Beslenme,Uzun Saglikli Yasam
Vitaminler Genel Bilgi, Diyet (Diet) yapma
Osteoporos, Kemikerimesi Ve Beslenme
Osteoporoz, Kemik Erimesi, Menapos Ve Kadin Hastaliklari Takibi Bitkisel Dogal Tedavi
Menopozda Kanama Kürtaj, Ne Zaman, Nasil Ne Sekilde -- Youtube Videolari, Görüntüleri Resimleri
Menapozda Cinsel Yasam , Cinsellik beslenme ve spor, Kadin Hastaligi Ve Jinekoloji
Kadin Sagligi ,Unutkanlik, Alzheimer Bunama Hastaligi ve Menepoz
Menopoz , Menapoz Nedir
Cinsel Isteksizlik, Sogukluk, Hamilelik Gebelik Ve Cinsel Isteksizlik
Iktidarsizlik, Impotans, Sertlesme Bozuklugu
Bebek ve Cinsiyeti Kiz mi,erkek mi? Hamilelik Gebelik Ve Cinsiyet Meragi, Ne Zaman Kaçinci Hafta
Gebe kalma korkusu sehir efsaneleri
Genital Sigiller ,HPV Asisi Ve Kanser
Miyomlarda yeni bir tedavi yöntemi resimleri youtube video vidyo görüntüleri görüntüsü izle
Anne karninda müzik
Suda dogum ,youtube video canli görüntüleri, youtub vidyo görüntüsü ve canli ani,nasil nerede, kim
Dogumda, Sezeryanda ( Sezaryen , Sezaryan) Kordon Kani
Seasonale ,yeni korunma yöntemi
Vajina Estetigi Ve Cinsellik
 

Yakında e-jinekolog.com sitemizde
doğum, ameliyat youtube video
RESİMLERİ
FOTOĞRAFLARI
VİDEOLARI
GÖRÜNTÜLERİ

solmenu.jpg
anasayfa
Hafta Hafta Gebelik Gebeliğe Hazırlık
Gebelik
Gebelikte Beslenme
Doğum
Doğum Loğusalık ve Bebek
Aile Planlaması Yöntemleri
Genel Jinekoloji
Yumurtalık Kistleri
Rahim sorunları
Rahim ağzı sorunları
Hormon Bozuklukları
Hormon Bozuklukları Genital Enfensiyonlar Hormon Bozuklukları
Meme
Cinsel Sorular
Menepoz - Osteoporoz
Otomatik_Hesaplayicilar
   

! Yasal Uyarı !

www.kurtaj.info

www.genitalsigil.net

Google Plus +