Endometriyal Ablasyon Tedavisi Ve Yöntemi
Bu işlemden sonra hastanın adet kanaması ileri derecede azalır veya hasta hiç adet görmeyebilir. İşlemin en önemli riski daha sonra kanser olan hastalarda tanının gecikebilmesidir. Rahim kanseri olan hastalarda en önemli belirti anormal kanamadır. Bu hastalarda kanama çok az olduğu için hastalığın farkına varılması daha zordur.
Endometriyal Ablasyon Hangi Durumlarda Tercih Edilir? Anormal derecede uterusa ait kanama durumlarında bazen kürtaj (D&C) kanama etyolojisini araştırmada yetersiz kalır.En iyi ellerde bile endometriumun %70 kürete edilebilir.Bu nedenle ancak histeroskopik kontrolde yapılan biopsi ile fokal hiperplazi, kanser (neoplazi )tanısı güvenli konulabilir.Endometrial ablasyon etkin güvenilir bir yöntem olarak histerektomiye alternatif oluşturmuştur.Aşağıdaki durumlarda güvenle uygulanabilmektedir.
Endometrial Ablasion Nasıl Yapılır? Endometriyal AblasyonTekniği Nedir? Rahmin içindeki dokuyu bir dönem inceltebilmek için bazı ilaçlar kullanılır.Böylece operasyon daha kolay ve başarılı olur. Operasyon genel anestezi altında ve ortalama 1 saat kadar sürer. Rahmin içini gösteren histereskop isimli aleti rahim içine sokabilmek için rahim agzı genişletilir. Bundan sonra rahmin içini kaplayan mukoza laser ile yakılabileceği gibi rezekteskop denilen sıcak bir tel halka ile silindir gibi soyulabilir. Ameliyat sonrası ağrı kesici gerekir ve belli miktarda kanama oluşabilir. Hastahanede kalış süresi 1-2 gündür.Normal aktivitelere 2-3 haftada dönülür. Girişim sonrası adetler tamamen kesilebilir.Kadınların % 20-25'i hiç adet görmez,% 40-45'i orta derecede adet görür ,% 25'inde ise uzun sürede faydası görülmez.
Geri
Tekrarlayan Düşükler Rahim İçi Yapışıklık Asherman Kürtaj Ve Kürtaş Yöntemleri Fazla Ve Düzensiz Kanama Histeroskopi Ve Cerrahisi Jinekolojik Kanseler, Tanı Ve Tedavisi
Yakında e-jinekolog.com sitemizde doğum, ameliyat youtube video RESİMLERİ FOTOĞRAFLARI VİDEOLARI GÖRÜNTÜLERİ
! Yasal Uyarı !
www.kurtaj.info www.genitalsigil.net
Google Plus +