e-gebelik.net Bize Ulaşın Anasayfam Yap Sık Kulananlara Ekle Soruları Cevaplıyor
   
Cinsellik
 


 

Ergenlik Ve Cinsel Danışmalık , Eğitim
Ergenlerde Cinsel Gelişim
Ve Mastürbasyon

 

Ergenlik, hem ergen hem ebeveyn için birçok bakımdan zor bir dönemdir. Bu dönemde kız ve erkek çocukların hem bedenlerinde hem de sosyal yaşamlarında birçok değişiklik olur. Hormonların değişimi, ergenin bedeninin erişkin bir kadın veya erkek olarak şekillenmesini sağladığı gibi, cinsel konulara ilgisini de arttırır. Sosyal davranışlarında da cinsiyetine uygun değişiklikler görülür.
Cinsel davranışlar özel ve gizli olduğu için, yetişme çağlarında, başka insanların cinsel yaşamını görerek cinselliği öğrenemeyiz. Çocuklar cinsellikle ilgili sorular sorduğunda, erişkinler rahatsız olur ya da nasıl cevap vereceğini bilemez.

Oysa özellikle cinsellik konusunda en doğru eğitim, çocuğa merak ettiği anda doğru bilgiyi sağlamaktır. Birçok ülkede, cinsel eğitim ilkokullarda  başlamaktadır. Elbette her yaşta verilmesi gereken bilgilerin niteliği ve biçimi farklı olacaktır. Ayrıca her çocuğun bilgi gereksinimi aynı değildir, yaşları aynı olan çocukların gelişim düzeyi farklı olabilir.

Çocukluktan Ergenliğe Geçiş Ve Cinsellik Ne Şekildedir?

Çocuklarının ergenlik dönemine girmesi, ebeveynler açısından da birçok zorluk ve kaygı yaratır. Erişkinler her zaman olduğu gibi çocuklarını korumak isterler, ama ergen artık koruma davranışlarını aşırı bir tepkiyle reddetmekte ve kendi kararlarını kendisi vermek istemektedir. Öte yandan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir erişkin bireyin yetişme çağlarında giderek daha fazla inisiyatif alabilmesi gerekli ve istenen bir özelliktir. Hemen tüm ailelerde bu dönemde iletişim sorunları yaşanır, bazen bu sorunların aşılabilmesi için bir aile terapistinin danışmanlığı gerekebilir. Aslında ergenliğin yalnızca çocuk için değil çevredeki erişkinler için de bir davranış değişikliği gerektirdiğini, bu anlamda bir geçiş dönemi olduğunu söyleyebiliriz. Ergenlik öncesi yıllarda, ebeveyn ile çocuk arasındaki iletişim iyi kurulduysa, bu dönemin sorunları daha kolay atlatılacaktır.

Ergenlik Dönemindeki Gençler Cinsel Bilgileri Ne Şekilde Edinirler?
 
Ergenler çoğunlukla kafalarındaki soruların yanıtlarını ebeveynlerinden değil, arkadaşlarından, kitaplardan ve internetten ararlar. Bu döneme kadar, evde cinsellik konuşulmadıysa, ergen artık bu konuda ebeveynleriyle konuşmayacaktır. Erişkinlerin cinsellik konusunda bilgilendirme girişimlerini de genellikle geçiştirecek ve büyük olasılıkla bunları zaten bildiğini söyleyerek reddedecektir. Erişkinlerin "biz onunla arkadaş gibiyizdir, bana her şeyini anlatır" inancı da cinsellik söz konusu olduğunda pek geçerli olmayacaktır. Unutmamalıyız ki, biz dolaylı mesajlarımızla ona cinselliğin kişiye özel ve gizli olduğunu öğrettik. Bizim için küçük olsa da, kaygılarımız olsa da, şimdi o da büyüdü ve kendi cinsel yaşamını kendine saklamak en doğal hakkı.
Oysa ergenin cinsel ilgisindeki artışı gözleyen ebeveynler, onun cinsel yaşamında atacağı adımlardan kaygılanmakta, bu konuda kendini koruyabilecek durumda olup olmadığını bilememektedir. Elbette ki çocuklar için olduğu gibi ergenler için de doğru cinsel bilgilerin ebeveyn veya yakın çevredeki erişkinlerden alınabilmesi, merak edilen zamanda tüm soruların doğru bir şekilde yanıtlanabilmesi çok iyi olurdu. Örneğin cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel taciz ve tecavüzden korunma, istenmeyen gebelikten korunma yollarını erişkinler kadar ergenlerin de mutlaka bilmesi gerekir.

Ergenlikte Cinsel Yaklaşım Ve Tutum Gençlerde Daha Çok Ne Şekilde Olmaktadır?
 
Ergen ve genç erişkinlerin cinsel davranışları, genellikle tam bir cinsel birleşmeden çok öpüşme, sarılma, sürtünme şeklindeki cinsel etkinliklerden oluşur. Bu cinsel davranışların da cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve gebelik riski oluşturabileceğini bilmeleri, kendilerini korumaları açısından çok önemlidir. Birçok kişi, cinsel birleşme olmadan da gebe kalınabileceğini, cinsel birleşme dışındaki etkinliklerde de hastalık bulaşabileceğini iyi bilmemektedir.Cinsel eğitim ve danışmanlık, çocukluktan itibaren yaşam boyunca kişinin gereksinimlerine uygun şekilde verilmeli ve sürdürülmelidir.

 Ergenlikte Cinsel Eğitim Ne Şekilde Verilmelidir?

Birçok ülkede olduğu gibi, ilk ve orta öğretim okullarında cinsel eğitim verilmesi, ergenin temel cinsel bilgileri doğru öğrenmesini sağlayacaktır. Bu eğitimin tüm okullarda yaygınlaştırılması, ders saatlerinin arttırılması, eğiticilerin yeterli sayıda ve nitelikte olmasına da bağlıdır. Çocukların ve ergenlerin, cinsel içerikli sorularına doğru yanıt alabileceği kişilere ulaşabilmeleri çok önemlidir. En yakın çevrede bulunan erişkinlerin, ana, baba ve öğretmenlerin cinsellik eğitimi ise, çok uzun vadeli bir süreçtir. Bugün bazı eğitim fakültelerinde, öğretmen adayları diğer konuların yanı sıra cinsel sağlık eğitimi verme donanımı da kazanmaktadır. Toplumun cinsel eğitim açığı düşünüldüğünde, bu eğitici eğitimi yetersiz olmakla beraber, çok olumlu bir adımdır.
Çocuk için en uygun bilgi kaynağı olabilecek ana babaların eğitimi, yıllar gerektirdiğinden, bugün eğitim ve sağlık alanında çalışan profesyonellerin cinsel konularda danışmanlık yapması uygun bir çözümdür.

Genç Kızlarda Ergenlikte Cinsel Gelişme Ve  Bilmesi Gerekenler

Ergenlik kızların yaşamı açısından vücutlarının küçük bir kız çocuğundan kadın olmaya doğru değiştiği zamandır. Bunun yanında ergenlik dönemi sonunda vücudunuz bebek yapabilecek özelliklere sahip olur. Ergenliğe giriş için kesin bir zaman yoksa da genel olarak kızlar 9-13 yaş arasında ve erkeklerden daha erken ergenliğe girerler. Bu nedenle yaşamın bu döneminde kızlar - erkekler kendilerini yakalayıncaya kadar- birkaç yıl erkeklerden daha uzun ve daha olgundurlar.
Göğüsler Ve Memelerdeki Gelişim, Değişim
Kızların çoğunda ergenlik göğüslerin büyümesi ile başlar. Göğüslerinizin büyüdüğünü meme uçlarının birisinin veya her ikisinin üzerinde küçük ve hassas bir kabarıklık meydana gelmesi ile fark edersiniz. Bu kabarıklık birkaç yıl içinde giderek büyüyecektir. Başlangıçta bir göğüs diğerinden daha büyük olabilir ve bu durum bazen göğüsler son şeklini alıncaya kadar sürebilir. Göğüsler gelişmeye başlayınca sutyen takma ihtiyacı duyarsınız. Bazı kızlar sutyeni ilk kez giydiklerinde heyecanlanırlar, çünkü bu kadın olmaya doğru ilk adımdır! Bununla birlikte bazı kızlar (özellikle arkadaşları arasında ilk kendileri sutyen taktığında) utanabilir. Sizin ilk sutyen giymeniz toplum içinde büyümüş muamelesi görmenize neden olacak ve onlar açısından bu durum utanma konusu değil sizin büyümenizden dolayı gurur konusu olacaktır.
Genital Bölgelerdeki Tüylenmede artış
Ergenlikle birlikte genital bölgede (bacaklarınızın arasında) yumuşak tüyler görünmeye başlayacaktır. Bu tüyler daha sonra sık ve kıvrımlı hale gelecektir. Genital bölgedeki tüylenme ile birlikte kol altlarında ve bacakların üzerinde de tüyler görünecektir. Bir çok kadın bu tüyleri temizlemektedir. Bu işlemin tıbbi bir nedeni yoktur - tamamen kişisel seçim konusudur. Tüylerden kurtulmaya karar verirseniz  klasik ağda veya lazer epilasyon yöntemlerini kullanabilirsiniz.
Vücut Şekli Değişimi
Zamanla kalçalarınız genişleyecek, beliniz ise daralacaktır. Vücudunuz karın, kalça ve bacaklarınızda yağ depolamaya başlayacaktır. Bu gelişme normaldir, çünkü böylece kadın vücuduna özgü çizgiler meydana gelmektedir.
Kollarınız, bacaklarınız, elleriniz ve ayaklarınız vücudunuzun geri kalan kısımlarına göre daha hızlı büyüyecektir. Vücudunuzun geri kalan kısımları kol ve bacaklarınızdaki büyümeyi yakalayıncaya kadar kendinizi biraz biçimsiz (hantal) hissedebilirsiniz.
Genç Kızlarda Cilt Değişimleri
Deri ergenlikle birlikte daha yağlı hale gelir ve daha çok terlediğinizi fark edersiniz, çünkü ter bezleri de büyümeye başlamıştır. Derinizi her gün temizlemeniz gereklidir. Bunun yanında koku ve ter ıslaklığını önlemek için deodorant veya ter etkisini azaltan spreyler kullanabilirsiniz. Derinizi temiz tutma çabalarına rağmen yine de yüzünüzde sivilceler olacaktır. Bu sivilceler akne olarak isimlendirilir ve ergenlik dönemindeki hormonların yükselmesine bağlı olduğundan normal kabul edilir. Bütün ergenlerde şu veya bu zamanda akne olacaktır. Akneleriniz çok şiddetli ise bir doktora danışmanızda yarar olabilir.
Adet Görme Düzeni (Menstürasyon) ve Adet Hijyeni
Kızların çoğunda 9-16 yaş arasında menstürasyon (adet kanması) periyodu başlar. Ergenlik döneminde yumurtalıklarda(overler) dişi döllenme hücreleri (ovum) olgunlaşır bu hücreler cinsel birleşme ile kadın iç genital organlarına ulaşan erkek döllenme hücresi (sperm) ile karşılaşırsa hamile kalınır ve bebek meydana gelir. Bu sırada bebeğe hazırlık olarak rahim (uterus) iç yüzeyinde kan hücrelerini de içeren kalın bir tabaka oluşur. Eğer ovum sperm ile karşılaşmazsa uterustaki hazırlık gereksiz hale gelir ve bu doku adet kanaması olarak vaginadan dökülür. Menstürasyon Periyodu her ay benzer kanamanın olması ile karakterizedir. Bir kız çocuğunda menstürasyonun başlaması artık hamile de kalabileceği anlamına gelir.
Menstürasyon periyodu sırasında çamaşırlarınızın kirlenmemesi için temizlik pedi veya tampon kullanmanız gereklidir. Bazıları ped, bazıları ise tampon tercih ederler. Tampon ilk kez kullanılırken gevşemeli ve tampon yavaşça vajinaya itilmelidir. Günümüzde kızların çoğu mini pedleri tercih etmektedir. Menstürasyon periyodu genellikle 3-7 gün sürmekte ve daha sonra 1-2 gün renksiz bir kanama devam edebilmektedir. Bu normaldir. Periyod dışında kanama başlarsa çocuk hekimine başvurmanız gereklidir.
Normal menstürasyon periyodu sırasında yüzmek, ata binmek, veya jimnastik yapmak gibi normal aktivitelerinizden vazgeçmenize gerek yoktur. Tam tersine örneğin egzersiz krampların ve menstürasyona bağlı diğer rahatsızlıklarınızın azalmasına yardım edebilir.
Menstürasyonun başlangıç döneminde bir çok genç kız daha sonraki kanamalarının tam zamanında olacağını düşünürler, fakat nadiren böyle olur. İlk yıl (belki daha uzun süre) içinde menstürasyon siklusu takvime uymaz, bazen 3 hafta gibi kısa süre içinde bazen ise 6 hafta gibi uzun bir sürede kanama olabilir. Bir süre sonra siklus düzene girecektir ve kızların çoğunda her 3-5 haftada bir menstüral kanama olacaktır. Siklus düzenli hale geldikten sonra da hastalık, stres altında kalmak, ağır egzersiz, yetersiz beslenme veya bir şeylere çok sinirlenmek gibi durumlarda menstürasyon aksayabilir. Doğal olarak bütün bu nedenlerin yanında menstürasyon gecikmelerinde hamile kalınmış olabileceği akla gelmelidir.
Bazı çocukların menstürasyon kanamaları diğerlerinden daha ağır olabilir. Fakat üzülmeyin, sağlığınızı etkileyecek kadar kanama olmaz. Vücudunuzda 5 litre kan vardır ve menstürasyon sırasında ancak 50-100 ml kan kaybedersiniz. Bununla birlikte gerçekten ağır bir kanamanız olabilir (günde 6-8 ped değiştirmeniz gerekebilir), bu durumda çocuk hekiminizle görüşmenizde yarar vardır.
Menstürasyon periyodu sırasında, öncesinde veya sonrasında aşağıdaki yakınmalar görülebilir:

·         Kramplar

·         Karında gaz birikmesi

·         Göğüslerinizde hassasiyet veya şişkinlik

·         Baş ağrısı

·         Kendini kötü hissetme ve huzursuzluk gibi ani duygusal değişiklikler

·         Depresyon

Yukarıdaki bulgular şiddetli olduğunda çocuk hekiminizle görüşmeniz gereklidir. Çok kez kramplar ve diğer yakınmalarınız hafif olur ve onları kontrol etmek kolaydır. Çocuk hekiminiz kendinizi daha iyi hissetmeniz için size bazı ilaçlar ve egzersiz tavsiye edecektir. Aşağıdaki bulgulardan birisi olduğunda ise mutlaka çocuk hekiminize başvurmanız gereklidir.

·         Menstürasyon periyodunuzda hastalık gibi bilinen bir neden olmaksızın ani değişiklik olması

·         7-10 günden fazla süren çok ağır kanama olması

·         Periyodlar arasında kanama olması

·         Menstürasyon başlangıcından sonraki dönemde iki günden fazla süren şiddetli karın ağrısı olması

·         Hamile kaldığınız düşüncesi

Menstürasyon siklusunuzla ilgili herhangi bir şeyin yanlış gittiğini düşünüyorsanız; Çocuk hekiminiz ilk değerlendirmeyi yapacak ve gerekiyorsa infeksiyon veya başka sorunlar için bir kadın-doğum uzmanına girmenizi önerecektir.
Ergenlikte
Mastürbasyon Ve Cinsellik
Özellikle ailenin cinsellikle ilgili tutucu paradigmaları varsa, ergen mastürbasyon ardından suçluluk duyar. Cinsellik doğal bir ihtiyaçtır. Mastürbasyun ancak yemek içmek gibi zorunluluk değil seçimlik bir ihtiyaçtır. Cinsel enerji sadece cinsellikle boşalmaz. Dans ederek ya da arkadaşlarla yapılan çeşitli faaliyetlerle de boşalabilir. Mastürbasyon bir çok cinsel davranıştan biridir. Ve her insanın yaşamında cinselliğin rolü ve cinselliğe verdiği önem farklı olacaktır. Ergene yapılabilecek açıklama, bunun doğal olduğu ancak kişiye özel olduğunun da vurgulanması gereklidir.
Çok fazla mastürbasyon yapan ergenler için;

  • Acaba yeterince enerji harcamıyor mu?
  • Arkadaş ilişkileri iyi değil mi?
  • Mutsuz mu?
  • Çok mu yalnız kalıyor ?
  • Sosyal etkinlikleri az mı? gibi sorulara yanıt aranmalıdır.

Mastürbasyon yapmak ergenin yaşamındaki başka boşlukları doldurabilir. Özellikle dış dünyadan izole ise, sosyal ilişkilerinde problem yaşıyorsa mastürbasyonu yoğun olarak yapabilir. Ancak çok ve az kavramının göreceli olduğu unutulmamalıdır.

 

                                             Geri             

 

Adet Düzeni  Ve Hormonlar
Kadın Cinsel Anatomisi
Anne Karnında Cinsel Gelişim
Adet Siklüsü Nedir
Adet Görememe, Amenore
Puberte, Ergenlik  Ve Cinsel Seksüel Gelişim
Sezeryan Resimleri,Sezaryen Doğum Fotoğrafçısı

 


 
e-gebelik.net
Site içi arama
   
  Erkekte Erken Bosalma Impotans
Merak Edilen Cinsellik Kadin Hastaliklari Youtube Görüntleri Videolari Canli Görüntü Yayin Tv Ani
Kadinda Erkekte Escinsellik, Lezbiyenlik
Kadinda masturbasyon, Erkekte masturbasyon
Hamile, Gebe Kalma Için cinsellik,yöntemler tedaviler
Ilk Gece ,Zifaf, Gerdek, Kizlikzari ve Cinsellik
Meme Kanseri, Agrisi Teshis Ve Tedavisi, (Kadin Hastaliklari Ve Dogum, Kadin Sagligi Muayenesi)
Sezeryan (Sezaryen) Resmi, Görüntüsü,Youtube Sezaryen Videosu Görüntüsü Youtub Sezaryan video
Dogum Resimleri Görüntüleri Ani, Fiyatlari Ücretleri Hastanesi, Fiyat Bilgileri, Ücretlendirme
Cinsel Uçuk Genital Herpes,Tedavi Edilmeli Mi Gerekli Mi Gereksiz Mi, Yapilmali Mi? Olmali Mi?Nasil
Genital Sigiller, Genital Sigil Tedavisi Gardasil HPV Rahim Kanseri Asisi Kondilom, HPV, Sigil Virüs
Bartolin Absesi, Bartholin Kisti Operasyonu
Vajina Mantar Enfeksiyonu, Akinti Kasinti
Kadin Hastaligi Olarak Vajinal Akinti
Sivilceler, Sivilce, Akne Tedavisi
Kadinda Tüylenme, Tüy Artisi
Endometriozis Belirtileri Tani Ve Tedavisi
Simir ( Pap Smear) Degerlendirilmesi, Cin 1, 2, 3, Ascus
Kolposkopi, Biopsi, Konizasyon Ve Kürtas ücretleri, fiyatlari, parasi ve hastanesi
Kisirlik, Gebelik Ve Miyom, Myom Tedavisi
Idrar Kaçirma , Tutamama Ve Jinekolok Ameliyati
Hamilelik, Gebelik ve Yumurtalik Kisti, Gebelik Hamilelik te Yumurtalikta kist tedavisi
Çikolata kisti ,Endometriyoma Ve Endometriyozis,Çukolata kisti ameliyati laparaslopi
Kadin Dogum Kanserleri ,Jinekolojik Kanser Tedavisi
Laparaskopi, Kist ve Kisirlik Tedavisi
Adet Hijyeni Ve Genital Bakim
Vaginismus Ve Vajinismus Tedavisi, Jinekolog Ve Kadin Dogum Uzmani Muayenesi Adresleri
Jinekolojik Muayene Ve Jinekolog,Jinekolok seçimi nerede, nasil , ücreti, fiyati ve parasi
G Noktasi ve Orgazm,Vajina Estetigi, Labioplasti Vajinoplasti Ameliyati Nasil Ne sekilde Nerede
Memede fibrokistik hastalik
Kordon dolanmasi (fotograflari görüntüleri resimleri) youtube video, yutup vidyo görüntüsü ani
Yumurtalik kisti tani ve tedavisi
Gebelikte uyku pozisyonu, Bebegim Nasil Rahat Eder?,Nasil Daha Saglikli Olur?
Erkelerde dogum kontrol asisi,Uygun Mu? Güvenilir Mi, Olmali Mi,Ne Sekilde Nezaman Nasil Takilir
Genital enfeksiyonlardan korunma yollari , Hamilelik Ve Gebelik Hijyeni Korunma Ne Sekilde Nasil
Gebede , Hamilede Düsük tehdidi , Gebe Hamile Takibi Kontrolu , Belirtileri
Smear testi nedir ,ne zaman
Hormon yerine bitkisel tedavi
40 yas üstü kadinlarda korunma, kimyasal gebelik, bozulmus gebelik ve bos gebelik nasil olusur?
Rahim agzinda yara ,yakma dondurma lazer tedavisi, resim ve görüntü, youtube yutube video tv
Hizli gebe kalmak için uygulamalar, hamilelik gebelik belirtileri ne olabilir? Hamile Ve Gebe Kalma
Adet düzensizligi sekilleri
Gebelikte Hamilelikte bulanti,kusma ,uyusma, ödem , karincalanma, mide yanmasi ,reflü belirtileri
Dogum kontrol haplari , Gebelikten Hamilelikten Korunma Istememe ,Yöntem
Miyom belirtileri ve tanisi ,myom tedavisi, nerede nasil ne sekilde Ve ne zaman yapilir
Cinsiyet belirleme ,Seçimi Tayini, hamilelik ve gebelik öncesi cinsiyet seçme,Çin Takvimi
Sezeryan mi? Normal dogum mu? Sezaryen Görüntüleri Resimleri Canli Ani Youtube Video Yutub
Gebelikte hamilelikte cinsel iliski ve birlesme pozisyonlari, güvenli mi? ne sekilde olmali
Polikistik over sendromu nedir ? Ultrasonografi ,Kadin Sagligi , Jinekoloji Ve Kadin Hastaliklari
Kizlik zari muayenesi, Kizlik zari hakkinda bilgiler
 
  Hafta hafta gebelik, ay ay hamilelik gebelik, gün gün gebe hamile takibi muaynesi ve tetkikleri
Gebelerde Hamilelerde Cinsel Iliski Ile Geçen Hastaliklar, Gebelik,Hamilelik Enfeksiyonlari
Gebe Hamile Muayenesi Takibi, Ne zaman, Nasil, Ne Sekilde Yapilir, Gebelik Hamilelik Dogum takibi
Kürtaj Hapi, Düsük Ilaci, kürtaj yapan doktorlar hastaneler klinikler, sik kürtaj, ard arda kurtas
Genetik Danisma,Perinatolojik Inceleme nerede nasil ne sekilde hangi hastane doktor klinikte yapilir
Agrisiz dogum, Epidural Anestezi, Dogum Ani, Sezeryan Ani, Sezaryan Ani, Sezaryen Ani Video
Spiral (Ria) Yöntemi Ile Korunma, (Kadin Hastaliklari Ve Dogum) Kadin Sagligi Merkezi Muayenesi
Lohusalik (Logusalik), Üstüne Görme, Üste Görme, Dogum Sonrasi Kürdaj ( Kurtaj, Kurdaj,Kürdas)
Sünnet, Yenidogan Sünneti, Dogum Sonrasi Sünnet Ve bebek bakimi
Gebelik (Hamilelik) Takvimi, Gebelik Hesaplayicilari, Hamilelik Hesaplayicilari Hesaplayicisi Hamile
Ne Zaman Gebe, Nasil Hamile Kalabilirim?
Spermiogram, Sperm Bozuklugu Kisirlik Tetkikleri,Kisirlik Tedavisi (Kadin Hastaligi Ve Jinekoloji)
Varikosel Ameliyati, Tedavisi
Çocuk Istegi ,Sik Sorulan Sorular
Erkekte Kisirlik, Erkek Kisirligi
Tüp Bebek, IVF, Mikroenjeksiyon, Yumurtalama Takibi ,Asilama Yöntemleri, Kisirlik Tedavisi
Asilama,Iui, Kisirlik Tedavisi
Kisirlik, Bebek Istegi Tetkikleri
Kadinlarda Kisirlik Nedenleri
Detoks Beslenme,Uzun Saglikli Yasam
Vitaminler Genel Bilgi, Diyet (Diet) yapma
Osteoporos, Kemikerimesi Ve Beslenme
Osteoporoz, Kemik Erimesi, Menapos Ve Kadin Hastaliklari Takibi Bitkisel Dogal Tedavi
Menopozda Kanama Kürtaj, Ne Zaman, Nasil Ne Sekilde -- Youtube Videolari, Görüntüleri Resimleri
Menapozda Cinsel Yasam , Cinsellik beslenme ve spor, Kadin Hastaligi Ve Jinekoloji
Kadin Sagligi ,Unutkanlik, Alzheimer Bunama Hastaligi ve Menepoz
Menopoz , Menapoz Nedir
Cinsel Isteksizlik, Sogukluk, Hamilelik Gebelik Ve Cinsel Isteksizlik
Iktidarsizlik, Impotans, Sertlesme Bozuklugu
Bebek ve Cinsiyeti Kiz mi,erkek mi? Hamilelik Gebelik Ve Cinsiyet Meragi, Ne Zaman Kaçinci Hafta
Gebe kalma korkusu sehir efsaneleri
Genital Sigiller ,HPV Asisi Ve Kanser
Miyomlarda yeni bir tedavi yöntemi resimleri youtube video vidyo görüntüleri görüntüsü izle
Anne karninda müzik
Suda dogum ,youtube video canli görüntüleri, youtub vidyo görüntüsü ve canli ani,nasil nerede, kim
Dogumda, Sezeryanda ( Sezaryen , Sezaryan) Kordon Kani
Seasonale ,yeni korunma yöntemi
Vajina Estetigi Ve Cinsellik
 

Yakında e-jinekolog.com sitemizde
doğum, ameliyat youtube video
RESİMLERİ
FOTOĞRAFLARI
VİDEOLARI
GÖRÜNTÜLERİ

solmenu.jpg
anasayfa
Hafta Hafta Gebelik Gebeliğe Hazırlık
Gebelik
Gebelikte Beslenme
Doğum
Doğum Loğusalık ve Bebek
Aile Planlaması Yöntemleri
Genel Jinekoloji
Yumurtalık Kistleri
Rahim sorunları
Rahim ağzı sorunları
Hormon Bozuklukları
Hormon Bozuklukları Genital Enfensiyonlar Hormon Bozuklukları
Meme
Cinsel Sorular
Menepoz - Osteoporoz
Otomatik_Hesaplayicilar
   



! Yasal Uyarı !

www.kurtaj.info

www.genitalsigil.net

Google Plus +