doktornevra.com Bize Ulaşın Anasayfam Yap Sık Kulanılanlara Ekle Sorularınızı Cevaplıyor
   
Genital Kanserler
 


 

Meme Kanseri

Kadın memesi, yağ, bağ doku ve çok sayıda küçük süt bezinden meydana gelir. Kadının bebeği varsa, emzirmenin gerçekleşebilmesi için süt kanal adı verilen küçük tüplerden meme ucuna ilerler.Meme kanseri genellikle meme dokusunda bir kitle şeklinde ortaya çıkar, ancak memedeki kitlelerin çoğu kanserli değildir.Meme kanseri kadınlar arasında en yaygın görülen kanser türüdür ve genellikle 50 yaş üstündeki kadınları etkiler. Ancak, kadınlarda her yaşta meme kanseri görülmesi mümkündür ve nadiren olmakla birlikte bu hastalık erkekleri de etkiler.

50-70 yaş arası tüm kadınların Göğüs Taraması Programı  kapsamında düzenli olarak meme kanseri taramasından geçmeleri gerekir. Meme kanseri riski ortalamadan daha yüksek olan kadınlar için de tarama önerilebilir.

Kadınların memelerinde bir anormallik olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmeleri ve her tür değişikliği doktorlarına muayene ettirmeleri çok önemlidir. Meme kanserinin ana belirtisi genelde memenizde meydana gelen bir kitledir. Iki memenizden birinde kitle, kalınlaşmış bir bölge, göğüs ucu akıntısı (kanla karışık da olabilir), koltuk altlarınızdan birinde kitle veya şişlik, memeleriniz üzerindeki deride çökmeler gibi bir değişiklik hissettiğinizde doktorunuza görünün. Dikkat etmeniz gereken diğer değişiklikler meme ucunuzda veya etrafında kızarıklık, meme ucunuzda memenin içine doğru çökme gibi değişiklikler veya memelerinizde ya da koltuk altlarınızda regl döneminizle ilgili olmayan ağrılardır. Memelerinizin normalde nasıl göründüklerini ve dokunduğunuzda nasıl hissedildiklerini bilmeniz herhangi bir değişiklik meydana geldiğinde bunu fark etmenizi kolaylaştırır. Memelerinizi banyoda veya giyinmeden önce kontrol edin. Memelerinizde herhangi bir değişiklik fark ederseniz, bunun mutlaka meme kanseri demek olmadığını unutmayın. Ancak, yine de emin olmak için doktorunuzu en kısa zamanda bilgilendirmeniz gerekir.

Meme kanserinin neden meydana geldiği bilinmemekle birlikte, hastalığın meydana gelmesi ihtimalini artıran bazı risk faktörleri tespit edilmiştir. Meme kanserine yakalanma riskiniz yaşınız ilerledikçe artar. Ailenizde meme kanseri olması da hastalığa yakalanma riskinizi artırır. Eğer daha önce meme kanseri geçirmişseniz, diğer memenizde de kanser görülme ihtimali yüksektir. Ayrıca, memenizde iyi huylu kitle olması veya yoğun dokulu (meme hücrelerinin yüksek konsantrasyonlu olması) memelere sahip olmak da meme kanserine yakalanma riskinizi bir miktar artırabilir.

Bazen, meme kanseri hücreleri östorojen hormonu tarafından tetiklenir. Bu nedenle, regl kanamalarınız küçük yaşta başlamış ve menopoza geç girmişseniz, östorojene daha uzun sure maruz kalmış olduğunuzdan meme kanseri riskiniz de Meme kanseri riskini artıran diğer faktörler arasında fazla kilolu veya obez olmak, uzun boylu olmak, çok fazla alkol tüketmek ve hormon eksikliği tedavisi (HRT) görmüş olmak da sayılabilir.

Memelerinizde herhangi bir farklılık hissederseniz doktorunuz ile görüşün. Doktorunuz sizde meme kanseri olma ihtimalinden şüphelenirse, sizi bazı tahliller için bir uzmana gönderebilir. Klinikte size kan tahlili yapılır ve memelerinizin iç kısmını görüntüleyen bir tür röntgen olan mamografi çekilir. Ancak, 35 yaşından gençseniz memeleriniz mamografi için fazla yoğun olabileceğinden, mamografi yerine ultrason da çekilebilir. Meme ultrasonunda memelerinizin içini görüntülemek için yüksek frekanslı ses dalgalarından Bunun ardından biyopsi yapılabilir; biyopsi memelerinizden numune alınarak meme hücrelerinin kanserli olup olmadığını görmek üzere yapılan bir testtir. Biyopsi farklı şekillerde yapılabilir. En yaygın olan yöntem lokal anestezi altında büyük bir iğne kullanılarak numune alınmasıdır. BT veya MR görüntüleme, göğüs röntgeni ve kemik taramaları gibi başka testler de

 

Meme kanseri ameliyatı

Meme kanseri olan kadınların çoğunun cerrahi operasyon geçirmesi gerekebilir ve bu genellikle göreceğiniz ilk tedavi biçimidir. Iki tür meme kanseri ameliyatı vardır. Memenin korunduğu ameliyatlarda kanserli dokunun geri gelmesini engellemek üzere olabildiğince fazla kanserli doku almaya çalışırken meme de mümkün olduğunda korunur. Memenin korunduğu ameliyatların ardından, kalan kanser hücresi varsa bunların da yok edilebilmesi için radyoterapi almanız gerekir. Mastektomi operasyonunda ise meme ucu da dâhil olmak üzere tüm meme alınır. Ancak, olguların çoğunda mastektominin ardından alınan memeyi yeniden oluşturmak üzere rekonstrüktif cerrahi de uygulanır. Meme rekonstrüksiyonu istemezseniz, meme protezlerini de kullanabilirsiniz. Başta kanserin erken tespit edildiği durumlar olmak üzere bazı olgularda ne tür ameliyat geçireceğinize kendiniz karar verebilirsiniz. Bazı kadınlar memelerini mümkün olduğunca korumayı tercih ederken, bazı kadınlar da memelerinin tamamının alınmasını tercih etmektedir.

Diğer meme kanseri tedavileri

Meme kanseri ameliyatından sonra, kalan kanser hücresi varsa bunların da yok edilebilmesi için kemoterapi veya radyoterapi ya da her ikisini de almanız gerekir. Kemoterapi ilaçları kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilir. Genellikle enjeksiyonla verilirler veya tablet olarak da alınmaları mümkündür. Kemoterapinin saç dökülmesi, kusma veya ağız yaraları gibi yan etkileri olabilir. Radyoterapide ise kanser hücrelerini hedef alan yüksek enerjili röntgen ışınları kullanılır. Radyoterapi cihazının altına yatarsınız ve cihaz hasta olan memenize radyasyon gönderir. Radyoterapi memenizin üzerindeki ciltte tahriş, kararma ve lenfödem (kolunuzda aşırı sıvı birikmesi) gibi yan etkilere neden olabilir.

Meme kanserinizin türüne bağlı olarak başka tedaviler de alabilirsiniz. Bazı kanserler östrojen ve projesteron hormonları tarafından, bazı kanserler ise HER2 adı verilen bir protein tarafından tetiklenir. Hormonlara yanıt veren kanserler tamoksifen, aromataz inhibitörleri veya pituiter down-regülatörleri gibi ilaçların kullanıldığı hormon terapileriyle tedavi edilebilir. HER2’ye yanıt veren kanserler ise Herceptin isimli bir ilaçla tedavi edilebilir.

Korunma ve tarama

Sağlıklı ve dengeli beslenmek meme kanserinin engellenmesine yardımcı olabilir.Düzenli egzersiz de meme kanseri riskini azaltabilir. Ayrıca, emziren kadınlarda meme kanseri riski emzirmeyenlere göre daha azdır. Bebeğinizi ne kadar uzun süre emzirirseniz risk o kadar azalır. Ayrıca meme kanseri için tarama yöntemleri de mevcuttur. 50 - 70 yaş arası kadınlar düzenli mamografi çektirebilir. Ailenizde meme kanseri varsa 50 yaşından önce de meme kanseri taraması için uygun olabilirsiniz. Ailenizde aynı tarafta iki veya daha fazla yakın akrabanızda meme kanseri varsa veya yakın bir akrabanıza 40 yaşından önce meme kanseri tanısı konmuşsa doktorunuz ile görüşün.

Ayrıca ailenizde erkeklerde meme kanseri olgusu olması halinde de doktorunuz ile görüşmeniz gerekir. Doktorunuz aile geçmişinize göre sizi değerlendirme için bir meme kliniğine sevk edebilir.

 


 
e-gebelik.net
Site içi arama
   
  Erkekte Erken Bosalma Impotans
Merak Edilen Cinsellik Kadin Hastaliklari Youtube Görüntleri Videolari Canli Görüntü Yayin Tv Ani
Kadinda Erkekte Escinsellik, Lezbiyenlik
Kadinda masturbasyon, Erkekte masturbasyon
Hamile, Gebe Kalma Için cinsellik,yöntemler tedaviler
Ilk Gece ,Zifaf, Gerdek, Kizlikzari ve Cinsellik
Meme Kanseri, Agrisi Teshis Ve Tedavisi, (Kadin Hastaliklari Ve Dogum, Kadin Sagligi Muayenesi)
Sezeryan (Sezaryen) Resmi, Görüntüsü,Youtube Sezaryen Videosu Görüntüsü Youtub Sezaryan video
Dogum Resimleri Görüntüleri Ani, Fiyatlari Ücretleri Hastanesi, Fiyat Bilgileri, Ücretlendirme
Cinsel Uçuk Genital Herpes,Tedavi Edilmeli Mi Gerekli Mi Gereksiz Mi, Yapilmali Mi? Olmali Mi?Nasil
Genital Sigiller, Genital Sigil Tedavisi Gardasil HPV Rahim Kanseri Asisi Kondilom, HPV, Sigil Virüs
Bartolin Absesi, Bartholin Kisti Operasyonu
Vajina Mantar Enfeksiyonu, Akinti Kasinti
Kadin Hastaligi Olarak Vajinal Akinti
Sivilceler, Sivilce, Akne Tedavisi
Kadinda Tüylenme, Tüy Artisi
Endometriozis Belirtileri Tani Ve Tedavisi
Simir ( Pap Smear) Degerlendirilmesi, Cin 1, 2, 3, Ascus
Kolposkopi, Biopsi, Konizasyon Ve Kürtas ücretleri, fiyatlari, parasi ve hastanesi
Kisirlik, Gebelik Ve Miyom, Myom Tedavisi
Idrar Kaçirma , Tutamama Ve Jinekolok Ameliyati
Hamilelik, Gebelik ve Yumurtalik Kisti, Gebelik Hamilelik te Yumurtalikta kist tedavisi
Çikolata kisti ,Endometriyoma Ve Endometriyozis,Çukolata kisti ameliyati laparaslopi
Kadin Dogum Kanserleri ,Jinekolojik Kanser Tedavisi
Laparaskopi, Kist ve Kisirlik Tedavisi
Adet Hijyeni Ve Genital Bakim
Vaginismus Ve Vajinismus Tedavisi, Jinekolog Ve Kadin Dogum Uzmani Muayenesi Adresleri
Jinekolojik Muayene Ve Jinekolog,Jinekolok seçimi nerede, nasil , ücreti, fiyati ve parasi
G Noktasi ve Orgazm,Vajina Estetigi, Labioplasti Vajinoplasti Ameliyati Nasil Ne sekilde Nerede
Memede fibrokistik hastalik
Kordon dolanmasi (fotograflari görüntüleri resimleri) youtube video, yutup vidyo görüntüsü ani
Yumurtalik kisti tani ve tedavisi
Gebelikte uyku pozisyonu, Bebegim Nasil Rahat Eder?,Nasil Daha Saglikli Olur?
Erkelerde dogum kontrol asisi,Uygun Mu? Güvenilir Mi, Olmali Mi,Ne Sekilde Nezaman Nasil Takilir
Genital enfeksiyonlardan korunma yollari , Hamilelik Ve Gebelik Hijyeni Korunma Ne Sekilde Nasil
Gebede , Hamilede Düsük tehdidi , Gebe Hamile Takibi Kontrolu , Belirtileri
Smear testi nedir ,ne zaman
Hormon yerine bitkisel tedavi
40 yas üstü kadinlarda korunma, kimyasal gebelik, bozulmus gebelik ve bos gebelik nasil olusur?
Rahim agzinda yara ,yakma dondurma lazer tedavisi, resim ve görüntü, youtube yutube video tv
Hizli gebe kalmak için uygulamalar, hamilelik gebelik belirtileri ne olabilir? Hamile Ve Gebe Kalma
Adet düzensizligi sekilleri
Gebelikte Hamilelikte bulanti,kusma ,uyusma, ödem , karincalanma, mide yanmasi ,reflü belirtileri
Dogum kontrol haplari , Gebelikten Hamilelikten Korunma Istememe ,Yöntem
Miyom belirtileri ve tanisi ,myom tedavisi, nerede nasil ne sekilde Ve ne zaman yapilir
Cinsiyet belirleme ,Seçimi Tayini, hamilelik ve gebelik öncesi cinsiyet seçme,Çin Takvimi
Sezeryan mi? Normal dogum mu? Sezaryen Görüntüleri Resimleri Canli Ani Youtube Video Yutub
Gebelikte hamilelikte cinsel iliski ve birlesme pozisyonlari, güvenli mi? ne sekilde olmali
Polikistik over sendromu nedir ? Ultrasonografi ,Kadin Sagligi , Jinekoloji Ve Kadin Hastaliklari
Kizlik zari muayenesi, Kizlik zari hakkinda bilgiler
 
  Hafta hafta gebelik, ay ay hamilelik gebelik, gün gün gebe hamile takibi muaynesi ve tetkikleri
Gebelerde Hamilelerde Cinsel Iliski Ile Geçen Hastaliklar, Gebelik,Hamilelik Enfeksiyonlari
Gebe Hamile Muayenesi Takibi, Ne zaman, Nasil, Ne Sekilde Yapilir, Gebelik Hamilelik Dogum takibi
Kürtaj Hapi, Düsük Ilaci, kürtaj yapan doktorlar hastaneler klinikler, sik kürtaj, ard arda kurtas
Genetik Danisma,Perinatolojik Inceleme nerede nasil ne sekilde hangi hastane doktor klinikte yapilir
Agrisiz dogum, Epidural Anestezi, Dogum Ani, Sezeryan Ani, Sezaryan Ani, Sezaryen Ani Video
Spiral (Ria) Yöntemi Ile Korunma, (Kadin Hastaliklari Ve Dogum) Kadin Sagligi Merkezi Muayenesi
Lohusalik (Logusalik), Üstüne Görme, Üste Görme, Dogum Sonrasi Kürdaj ( Kurtaj, Kurdaj,Kürdas)
Sünnet, Yenidogan Sünneti, Dogum Sonrasi Sünnet Ve bebek bakimi
Gebelik (Hamilelik) Takvimi, Gebelik Hesaplayicilari, Hamilelik Hesaplayicilari Hesaplayicisi Hamile
Ne Zaman Gebe, Nasil Hamile Kalabilirim?
Spermiogram, Sperm Bozuklugu Kisirlik Tetkikleri,Kisirlik Tedavisi (Kadin Hastaligi Ve Jinekoloji)
Varikosel Ameliyati, Tedavisi
Çocuk Istegi ,Sik Sorulan Sorular
Erkekte Kisirlik, Erkek Kisirligi
Tüp Bebek, IVF, Mikroenjeksiyon, Yumurtalama Takibi ,Asilama Yöntemleri, Kisirlik Tedavisi
Asilama,Iui, Kisirlik Tedavisi
Kisirlik, Bebek Istegi Tetkikleri
Kadinlarda Kisirlik Nedenleri
Detoks Beslenme,Uzun Saglikli Yasam
Vitaminler Genel Bilgi, Diyet (Diet) yapma
Osteoporos, Kemikerimesi Ve Beslenme
Osteoporoz, Kemik Erimesi, Menapos Ve Kadin Hastaliklari Takibi Bitkisel Dogal Tedavi
Menopozda Kanama Kürtaj, Ne Zaman, Nasil Ne Sekilde -- Youtube Videolari, Görüntüleri Resimleri
Menapozda Cinsel Yasam , Cinsellik beslenme ve spor, Kadin Hastaligi Ve Jinekoloji
Kadin Sagligi ,Unutkanlik, Alzheimer Bunama Hastaligi ve Menepoz
Menopoz , Menapoz Nedir
Cinsel Isteksizlik, Sogukluk, Hamilelik Gebelik Ve Cinsel Isteksizlik
Iktidarsizlik, Impotans, Sertlesme Bozuklugu
Bebek ve Cinsiyeti Kiz mi,erkek mi? Hamilelik Gebelik Ve Cinsiyet Meragi, Ne Zaman Kaçinci Hafta
Gebe kalma korkusu sehir efsaneleri
Genital Sigiller ,HPV Asisi Ve Kanser
Miyomlarda yeni bir tedavi yöntemi resimleri youtube video vidyo görüntüleri görüntüsü izle
Anne karninda müzik
Suda dogum ,youtube video canli görüntüleri, youtub vidyo görüntüsü ve canli ani,nasil nerede, kim
Dogumda, Sezeryanda ( Sezaryen , Sezaryan) Kordon Kani
Seasonale ,yeni korunma yöntemi
Vajina Estetigi Ve Cinsellik
 

Yakında e-jinekolog.com sitemizde
doğum, ameliyat youtube video
RESİMLERİ
FOTOĞRAFLARI
VİDEOLARI
GÖRÜNTÜLERİ

solmenu.jpg
anasayfa
Hafta Hafta Gebelik Gebeliğe Hazırlık
Gebelik
Gebelikte Beslenme
Doğum
Doğum Loğusalık ve Bebek
Aile Planlaması Yöntemleri
Genel Jinekoloji
Yumurtalık Kistleri
Rahim sorunları
Rahim ağzı sorunları
Hormon Bozuklukları
Hormon Bozuklukları Genital Enfensiyonlar Hormon Bozuklukları
Meme
Cinsel Sorular
Menepoz - Osteoporoz
Otomatik_Hesaplayicilar
   

! Yasal Uyarı !

www.kurtaj.info

www.genitalsigil.net

Google Plus +